Политика за защита на личните данни

Какво трябва да знаете

 www.elitebook.bg

 Последна редакция: 3/25/2018г.

Моля, запознайте се с настоящата Политика за защита на лични данни внимателно преди да осъществите достъп до уебсайта.  Ако не сте съгласни с някое от условията, Вие не трябва да посещавате уебсайта, нито да предоставяте свои данни или да използвате по какъвто и да е начин услугите на уебсайта, без значение под каква форма се осъществява достъпът до тях.

1. Кои сме ние?

Под „ние”, „нас” или „наши” се има предвид „Елитбук” ООД, дружество, регистрирано според законодателството на  Република България, с ЕИК 203031316, със седалище и адрес на управление в гр. София 1582, район „Искър”, ж.к. „Дружба” 2, бл. 409, вх. А, ап. 12.

По смисъла на законодателството за защита на личните данни, ние сме „Администратор на лични данни” („Администратор”) във връзка с  личните данни, събирани и обработвани чрез настоящия уебсайт („Уебсайт”) с уеб  адрес (URL): https://elitebook.bg/.

Настоящата Политика за защита на лични данни („Политика”) определя какво се случва с Вашите лични данни, които ни предоставяте чрез Уебсайта.

Настоящата Политика представлява неразделна част от нашите Общи условия за използване на Уебсайта („Общи условия”, “ОУ”), достъпни тук[J1] . Всички дефиниции, дадени в Общите условия, са приложими и в настоящата Политика.

С достъпа, разглеждането, регистрацията, използването по какъвто и да е начин на услугите и ресурсите в Уебсайта, Вие потвърждавате, че сте запознати, разбирате смисъла и значението и приемате да сте обвързани с настоящата Политика. Осъществявайки достъп до Уебсайта и Услугите, Вие изразявате своето изричното съгласие да събираме, получаваме, записваме, организираме, съпоставяме, обновяваме, променяме, извличаме и по друг законосъобразен начин да обработваме, използваме и споделяме Вашите лични данни съгласно настоящата Политика.

Използването на Уебсайта, на неговите услуги и ресурси изисква съгласие за приемането на  настоящата Политика. Достъпът до настоящата Политика е постоянно активен на следния адрес: https://elitebook.bg/public/personal_data.

Събирането, обработването и съхранението на личните данни на потребителите на Уебсайта се извършва в съответствие с изискванията на Закона за защита на личните данни и приложимото българско и европейско законодателство.

Ние си запазваме правото по всяко време да правим изменения в настоящата Политика. Новите версии ще бъдат публикувани в Уебсайта. В случай, че имате регистрация, ще бъдете известявани за всички следващи промени на посочения от Вас email адрес.

При несъгласие с промени в настоящата Политика, Вие следва да ни уведомите писмено за това, след което Вашият Профил ще бъде заличен. Във всички останали случаи, ако не изпратите възражение, ще се счита, че сте съгласни с промените.

2. Предмет

„Лични данни” са всички данни, които съдържат идентифицираща информация  (например: име, адрес,  телефон,  email и други). Преди да получим и обработим вашите лични данни, изискваме вашето изрично, информирано и свободно дадено съгласие за това.

Публикуваната тук Политика е приложима и валидна само за потребители на услугите на Администратора, достъпни чрез Уебсайта и мобилното приложение www.elitebook.bg. Тази Политика не се прилага по отношение на други уебсайтове, социални мрежи, платформи или компании, които Администраторът не контролира, но към които препращат или са свързани, директно или индиректно, предоставяните чрез уебсайта услуги и ресурси. Следва да сте информирани, че всички тези уебсайтове, социални мрежи, платформи или компании притежават собствена политика за защита на лични данни, както и че ние не носим отговорност за тях. Потребителите следва да са запознати с политиката за лични данни на други уебсайтове, социални мрежи, платформи или компании преди предоставянето на лични данни чрез същите.

3. Какви данни събираме за Вас?

Вие имате право да осъществявате достъп до Уебсайта (например, при разглеждане) без предоставяне на личните си данни и регистрация. Достъпът до услугите в  Уебсайта изисква предоставянето на определен минимум от лични данни, необходими за използването на услугите.

Лични данни, предоставяни от Вас:

Идентификационните данни на Потребителите се събират чрез попълването на онлайн регистрационна форма, необходимо условие за създаването на профил в Уебсайта. Тези действия се извършват в съответствие с приложимите законови изисквания за сигурност.

За да се регистрирате в Уебсайта, се изисква да сте навършили 18-годишна възраст. Със създаването на потребителски профил, Вие потвърждавате, че сте навършили 18-годишна възраст.

Успешната регистрация изисква попълването на определени задължителни полета, маркирани като задължителни, както и създаването на уникална парола. При създаване на Профил в Уебсайта трябва да предоставите линк към Вашия Facebook профил, чрез който ще установим дали сте реален потребител. По ваша преценка можете да предоставите и линк към своя професионален LinkedIn профил.

При създаването на Профил, за целите на алгоритъма за съвместимост (matching algorithm),  потребителят предоставя следните данни:

·        име;

·        email адрес;

·        място на раждане;

·        населеното място по местоживеене;

·        пол;

·        възраст;

·        романтичен статус;

·        образование;

·        място на дипломиране;

·        данни относно навици, вкл. тютюнопушене, хранене, спорт;

·        професия, длъжност/специалност;

·        данни дали сте пребивавали в чужбина;

·        ниво на владеене на чужд език;

·        информация за външен вид, вкл. снимка;

Попълването при регистрация на полетата, изискващи горепосочените данни е задължително, за да можете да получите достъп до системата.[J2]  Следва да сте информирани, че информацията, предоставена от Вас при регистрация, може да бъде видима за останалите потребители в Уебсайта под формата на вашата лична обява, вашите критерии за търсене, или вашия Профил. Някои от данните, които са не са задължителни е желателно да се въвеждат – например, ако вероизповеданието и религията имат съществено значение за Вас, добре е да посочите данни за Вашата религия, но ако това не е от значение за Вас, не попълвайте такива данни.

Попълването на незадължителните полета при регистрация, както и качването на незадължителната информация (коментари, снимки и видео), разкриваща етнически произход, националност, религия и/или сексуална ориентация са изцяло по преценка на Потребителите. Приемането на настоящата Политика се счита за изразено от Вас съгласие за събиране и обработване на тези данни единствено и само за обявените в Политиката цели.

Данни, които събираме автоматично:

Всеки път, когато посещавате Уебсайта, ние автоматично събираме следните данни:

Информация за Вашето Устройство

·        Ние събираме данни, свързани с Вашето устройство (като например модел, версия на използваните от Вас операционна система и браузър и IP адрес).

Информация за местоположение

·        Когато използвате услугите на Уебсайта е възможно да събираме и обработваме информация относно Вашето действително местоположение (geolocation). Използваме най-различни средства за установяване на местоположение, включително IP адрес, GPS, точки за достъп до Wi-Fi и клетъчни кули.

Информация, която събираме при използване на услугите на Уебсайта

·        Информация относно интернет страници, които препращат към Уебсайта, както и такива, към които препраща Уебсайта, дата и час на посещение, продължение на посещението, скорост на зареждане на Уебсайта, и други данни във връзка с Вашето взаимодействие с Уебсайта.

Бисквитки

Уебсайтът използва бисквитки (cookies). Бисквитките са малки текстови файлове, които се запазват на вашия компютър или мобилно устройство, когато посещавате даден уебсайт. Те позволяват на уебсайта да запаметява вашите действия и предпочитания (като например потребителско име, език, размер на шрифта и други настройки за показване) за определен период от време, за да не се налага да ги въвеждате всеки път, когато посещавате сайта или преминавате от една страница към друга.

С помощта на бисквитки уеб сървърът може да запазва например предпочитанията и настройките на компютъра, мобилния телефон или друго устройство на потребителя, които данни автоматично се възстановяват при следващото посещение. Бисквитките се използват, наред с други способи, за да се подобри потребителският опит, като например да не се повтаря процеса на влизане при последващо посещение.

Ние използваме следните видове бисквитки:

§  Сесийни (Session cookies) – позволяват на Уебсайта да свързва         действията на Потребителя по време на сесията на браузъра. Те могат           да се използват за различни цели, като например да се запаметят            потребителски предпочитания по време на сърфиране в Уебсайта. Те биха могли да се използват и за сигурност, когато Потребителят има достъп до интернет банкиране или за улесняване на използването на уеб-базирана поща. Session cookies изтичат след сесията на браузъра и не се съхраняват в по-дългосрочен план.

§  Постоянни (Persistent cookies) - съхраняват се на устройството на     Потребителя между сесиите на браузъра, които позволяват             предпочитанията или действията на Потребителя в целия Уебсайт (а в           някои случаи в различни сайтове) да бъдат запаметени. Постоянните   бисквитки могат да се използват за различни цели, включително за        предпочитания и избор на потребителите при използване на уебсайт   или за насочване на реклама.

§  На първа и трета страни (First & Third Party cookies) - бисквитки на първата страна са тези, които са поставени на Уебсайта, който е избран          за посещение от Потребителя. Част от съдържанието в Уебсайта може      да бъде от доставчик – трето лице (напр. видеоклип или реклама). Тези        трети лица също могат да задават бисквитки чрез Уебсайта. Това са             „бисквитки от трети лица“. Доставчиците, трети лица са отговорни за     спазването на приложимото законодателство и на собствената си         политика за cookies.

Можем да позволим на трети страни, като доставчици на реклами или анализи, да събират информация, използвайки тези технологии, директно от нашия уебсайт. Данните, които събират, са предмет на приложимата политика за поверителност на тези трети страни.

Всеки Потребител има възможност да приеме или откаже използването бисквитките, като избере един от следните бутони при осъществяване на първоначален достъп до Уебсайта: Приемам бисквитките / Отказвам бисквитките[J3] .

Потребителите винаги имат и опцията да предотвратят използването на бисквитки чрез промяна на опциите на своя браузър. За блокиране на бисквитки в конкретен браузър, научете повече тук:

§  Cookie settings in Google Chrome        

§  Cookie settings in Firefox  

§  Cookie settings in Internet Explorer

§  Cookie settings in Safari

Отказът от бисквитки от страна на Потребителя може да доведе до ограничаване на функционалността или невъзможност да се използват услугите на Уебсайта.

4. Какви са целите на обработване на Вашите лични данни?

Личните данни, които събираме са необходими за предоставянето на качествени услуги и за да ви осигуряваме своевременна техническа и друга помощ, при необходимост.

Потребителят е помолен да предостави информация за себе си, когато:

·        се регистрира;

·         участва в конкурси;

·        отговаря на проучвания;

·        участва в чат;

·        получава абонамент.

Предоставените от вас лични данни използваме за следните цели:

·        За нормалното функциониране на всички услуги в Уебсайта, включително, но не само: за създаването на регистрация в Уебсайта, за публикуването на лични обяви, за установяване на местонахождението Ви с цел улесняване на търсенето;

·        За да осигурим възможност за контакт между Потребителите, както и за публичното разкриване, с Ваше съгласие, на Вашите данни в личните Ви обяви, участие в конкурси, проучвания, томболи за награди и т.н.;

·        За да оптимизираме Вашите критерии за търсене чрез подобряване на matching алгоритъма на Уебсайта;

·        За да Ви предоставяме персонализирано съдържание, като например по-релевантни за Вас резултати от търсене;

·        За да осъществим контакт с Вас чрез email, за да можете да активирате своя Профил, както и, с Ваше съгласие, да получавате известия и информация относно Уебсайта и нашите продукти и услуги (настоящи и бъдещи), относно продуктите и услугите на нашите съдружници и партньори, относно предстоящи събития и промоционални кампании и т.н. Ако не желаете да получавате подобни съобщения от нас или от други партньорски фирми, следва да ни уведомете за това при регистрация, или алтернативно по всяко време, като отидете в секцията "Моя Акаунт" на Уебсайта, или се свържете с нас на email адрес: eliteinfo@elitebook.bg[J4] ;

·        За да предоставим, поддържаме, защитаваме и подобряваме нашите Услуги, да разработваме нови, както и да защитаваме сигурността на Уебсайта и нашите потребители;

·         За други позволени от закона цели във връзка с качественото изпълнение на всички настоящи и бъдещи услуги и ресурси в Уебсайта.

При промяна в целите ние ще Ви информираме и ще поискаме изричното Ви съгласие за обработване на личните Ви данни в съответствие с новите цели.

5. Кой има достъп до Вашите лични данни?  

Вашите лични данни няма да бъдат прехвърляни на трети страни, освен ако:

·        ни предоставите своето изричното, информирано и свободно дадено съгласие;

·        въпросните трети страни ни предоставят поддръжка по силата на договор с цел предоставянето на нашите продукти или услуги;

·        това се изисква по закон или по силата на властнически акт на публичен орган;

·        има обоснована необходимост да се защитят правата, собствеността или сигурността на потребителите на Уебсайта или друг защитим обществен интерес;

·        това се налага във връзка с продажба на бизнес, на нашата компания или нейни активи, които са обект на конфиденциалност.

Нашите служители и партньори имат достъп до Вашите лични данни за целите на поддръжка на Уебсайта и Услугите, но същите са обвързани от задължение за спазване на конфиденциалност по отношение на данните, до които имат достъп във връзка с осъществяване на тази дейност.

Нашите служители и партньори са надлежно информирани относно значението на тяхното задължение за спазване на конфиденциалност и носят отговорност за изпълнението на това задължение.

Възможно е да споделяме Вашите лични данни с нашите търговски партньори (медии, маркетинг агенции и други бизнес партньори, които са приели да спазват настоящата Политика) с цел те да получат възможността да Ви предоставят информация относно техните продукти и услуги, както и промоции и оферти. 

За всякакви други цели, които не са изрично упоменати в настоящата политика, ние ще поискаме Вашето изрично съгласие, като ще идентифицираме своите партньори, както и целите за прехвърлянето и споделянето на данни.

Вие разбирате  и се съгласявате, че осъществявайки достъп до нашите Услуги, Вие давате своето изричното, информирано и свободно дадено съгласие за публичното споделяне на част от личните Ви данни, предоставени при регистрация или в процеса на използване на Услугите, и отнасянето на тези данни към Вашите лични съобщения и публичен Профил, които ще бъдат видими за останалите потребители на Уебсайта.

По силата на съдебно решение или властнически акт на публичен орган можем да бъдем задължени да разкрием самоличността на Потребител, особено в случай на разследване на нарушения на права на трети страни или неправомерно придобиване на лични данни.

6. Вашите права

По силата на приложимото законодателство Вие имате законово признато право без да дължите нищо, по всяко време да възразите срещу обработването на Вашите лични данни. Това право е приложимо, както за пълно заличаване, така и по отношение на отделни цели или действия по събиране, обработване и споделяне на Вашите лични данни с изпращане на изрично искане до нас чрез формата за контакт или на следния email адрес: eliteinfo@elitebook.bg

Също така, Вие имате правото да оттеглите своето съгласие по всяко време, без това да се отразява върху законността на обработването, която сме извършили до този момент въз основа на предишно даденото от Вас съгласие.

Вие имате и право да бъдете информирани преди личните Ви данни да бъдат предоставени за първи път на трети страни за целите на директния маркетинг, или когато биват използвани от името на трети лица. Вие имате право да се противопоставяте на това прехвърляне или използване, без да дължите нищо.

В случай че желаете да получите достъп до личните данни, които съхраняваме относно Вас, в структуриран, широко използван и пригоден за машинно четене формат, молим да ни изпратите Вашето искане на email адрес eliteinfo@elitebook.bg Като алтернативна възможност можете да ни изпратите искането си чрез Формата за контакт, достъпна тук[J5] . Тази информация се предоставя безплатно.

Вие имате право да изисквате прехвърлянето на Вашите лични данни на друг администратор.

В случай че част от информацията, която съхраняваме относно Вас, е невярна или неточна, Вие имате право да я коригирате като променяте информацията, съдържаща се във Вашия профил. В случай че имате въпроси относно това, можете да се свържете с нас по всяко време, като ни изпратите email до eliteinfo@elitebook.bg или чрез Формата за контакт.

Вие имате правото да се свържете с нас с цел да се противопоставите на обработването на Вашите лични данни, да поискате тяхното изтриване или поставяне на ограничения в обработването им, както и да изискате преносимост на данните в съответствие с настоящите условия и приложимото законодателство. Вие имате право да изисквате трети страни, които имат достъп до Вашите данни да бъдат уведомени относно ограниченията, изтриването или забраната за обработване на Вашите данни, с цел изтриване от тези трети страни на всички връзки, копия или реплики на тези лични данни.

В допълнение, Вие имате право да подадете жалба до компетентния орган в България - Комисията за защита на лични данни (КЗЛД), с адрес гр. София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2, или онлайн тук[J6] .

7. Къде съхраняваме Вашите лични данни и за какъв период?

Вашите лични данни, които събираме, се съхраняват на защитени сървъри, намиращи се на територията на Република България.  

Ние съхраняваме личните Ви данни за периода, в който сте регистриран активен потребител на Уебсайта или до преустановяване на Услугите и/или на Уебсайта.

В случай че желаете да заличите своя Профил в Уебсайта, личните данни, които се съхраняват за Вас, ще бъдат заличени след получаването на писмено искане за това.

По изключение, допустимо е от закона по-нататъшното запазване на личните данни само в случаите, когато това е необходимо за упражняване на правото на свобода на изразяване на мнение и правото на информация, за спазване на правно задължение, за изпълнение на задача от обществен интерес или при изпълнение на официални функции, възложени на нас в качеството ни на Администратор, по причини от публичен интерес в областта на общественото здравеопазване, за целите на архивирането в обществен интерес, за целите на научни или исторически изследвания, или за статистически цели, или за установяване, упражняване или защита на правни искове.

8. Технологична и организационна защита на данните. Рискове

Нашата цел е да гарантираме качеството и целостта на данните, предоставени ни от потребителите на Уебсайта. За тази цел са предприети нужните технологични и организационни мерки, които допринасят за защитата, точността, актуалността и пълнотата на данните.

Цялата информация, която ни предоставяте, се съхранява на защитени сървъри. Ние прилагаме подходящите технологични и организационни мерки, необходими за защитата на Вашите лични данни, и подходящото ниво на защита, което гарантира конфиденциалността и целостта на данните и предотвратява унищожаването, загубата, неправомерната промяна или неразрешеното разкриване на лични данни.

В случай, че сме Ви предоставили код или парола за достъп до Уебсайта, Вие приемате и се съгласявате, че носите отговорност за защитата и конфиденциалността на тези код или парола. В никакъв случай ние няма да искаме от Вас да предоставите този код на други лица.

Независимо от мерките, предприети за защита на Вашите данни, следва да бъдете информирани, че преносът на данни по Интернет или друга отворена мрежа никога не е напълно сигурен и съществува риск - трети лица да осъществят неразрешен достъп до Вашите данни или да ги използват.

9. Линкове и препратки

Уебсайтът може да съдържа линкове към други сайтове или приложения, включително тези на нашите партньори. В случай че изберете някой от тези линкове, следва да сте информирани, че всеки уебсайт или приложение притежава собствена политика за защита на лични данни, както и че ние не носим отговорност за тях. Потребителят трябва да се запознае с политиката за лични данни на други сайтове преди предоставянето на лични данни чрез същите.

10. Данни за контакт

За допълнителна информация или упражняване на Вашите права, можете да се свържете с нас  чрез:

·         адрес: жк. Дружба 2, бл. 409, вх.А. ап12;

·         телефонен номер: 0888832121;

·         email: eliteinfo@elitebook.bg;

·         Viber: 0888832121

·         Telegram: 0888832121

·         Facebook: https://www.facebook.com/elitebook.bg/

·         Форма за контакт: https://elitebook.bg/public/contacts

Настоящата Политика е в сила от 3/25/18 и е в съответствие с изискванията на Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни и за отмяна на Директива 95/46/EО (Общ регламент на ЕС относно защитата на данните).